"En blogg om sånt som jag stör mig på, typ orättvisor, godtycklighet, samhällsfrågor som folk glömt bort..."

söndag 11 december 2011

Sören Olofsson tar 3,5 miljoner med sig - andra får spara

Sören Olofsson, fd regiondirektör Region Skåne funderar på vad han ska göra med sitt avgångsvederlag.

I fredags blev det klart. Sören Olofsson, Region Skånes landstingsdirektör får sluta. Av Regionstyrelsens ordförande Pia Kinhult (m) får han 3,5 miljoner som tack för att han privatiserat barnmorskorna, ambulansverksamheten och slått ihop sjukhusen i Malmö och Lund på ett sätt som läkare och annan vårdpersonal varit emot. Vi får inte heller glömma Sören Olofssons insats för att spara pengar åt skattebetalarna där han bl a köpt in konsulter för 6 miljoner som ska hjälpa regionen att spara. Hans besparingar för barnakuten misstänkts ha lett till ett barns död (anmälan mot olofsson som ansvarig är inlämnad).

Sören Olofsson har varit Sveriges bäst betalda landstingsdirektör med 175 000 kr i månaden. Jag skulle inte säga att han gjort skäl för sin lön. Snarare verkar han och hela regionsstyrelsen vara fullkomligt inkomptenta till att ge skåningarna den sjukvård de behöver. Jag misstänker att han nu i denna stund sitter och suckar av vällust över hur mycket skattepengar han lyckats klämma ur Region Skåne. Sören Olofsson funderar väl på i vilket skatteparadis han ska gömma undan sina pengar så att han slipper skatta för sitt svineri. Den borgerliga regionstyrelsen för Region Skåne är bra på att spara pengar på patienter och vanlig vårdpersonal. När det kommer till regiondirektörer och konsulter verkar det inte finnas någon gräns för kostnaderna.

Kanske en av de 500 som måste gå när Region Skåne ska spara (personen på bilden har inget med saken att göra)

Vårdpersonalen på sjukhusen i Skåne slipper nog bry sina huvuden med dylika problem. Region Skåne ska nämligen skära bort 500 tjänster under 2012. De som blir kvar får nock med att förtränga stressen som uppstår med att flera kollegor försvinner. De som blir utan jobb får nog annat att tänka på än Bahamas.

De blir som vanligt skurkarna i toppen som kommer undan med skattkistan och jobbarna får ta skiten. Region Skånes styrelse bör följa Berlusconis exempel och avgå medan det finns tid. Om inte kräv omval av Region Skåne!

Sydsv: Regiondirektören slutar får 3,5 miljoner

Sveriges Radio P4 Kristiansstad: 3,5 miljoner till uppsagd...

Sydsv: Sparkonsulter kostar miljoner

Skånskan: Regionsdirektören anmäls för Kevin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar